Bekijk nu ons sale page met prachtige merken met mooie kortingen!

Home » Blog » Gastblogger Isabelle Bakker (@ibstyle.wonen): De verbouwing van onze woonboerderij

Gastblogger Isabelle Bakker (@ibstyle.wonen): De verbouwing van onze woonboerderij

Gepubliceerd op 14 november 2020 om 09:00

De zoektocht 

In 2018 gingen wij opzoek naar een woonboerderij om te kunnen gaan verbouwen. Het was een flinke zoektocht om iets moois te vinden dat ook nog in de buurt was waar wij graag wilden wonen. Nadat we een aantal huizen hadden bezocht, vonden we net voor onze vakantie een leuke woonboerderij. We zijn gelijk gaan kijken en het was precies wat we zochten! Terwijl we zelf op vakantie waren, kochten we de woonboerderij vanaf ons strandbedje: wat wil je nog meer?!

 

Verbouwen maar!

Eenmaal thuis begon het avontuur, Na vele tekeningen en interieurontwerpen begonnen we met slopen en de verbouwing, wat natuurlijk niet altijd vanzelf ging. De ene na de andere tegenslag kwam, en elke keer bedachten we een nieuw plan en werden de problemen opgelost. Daardoor liep de verbouwing van onze droom boerderij wel maanden achter, maar werd het uiteindelijk de moeite meer dan waard. Wat een ellende kan een verbouwing met zich meebrengen, maar uiteindelijk was het wel een leuk avontuur.

 

Het resultaat 

In 2019 was de benedenverdieping eindelijk klaar en het is precies zo geworden zoals ik het op papier had ontworpen: stijlvol, sfeervol, modern met landelijke details. Dat hoort tenslotte bij deze oude woonboerderij uit 1928. De neutrale kleuren gecombineerd met zwarte kozijnen en meubels, maakten samen de stijl die ik voor ogen had. De licht eiken pvc vissengraat vloer geeft het een gezellig en stijlvolle uitstraling. Met de vele raampartijen hebben we veel lichtinval in onze verbouwde woonboerderij. De keuken hebben we neutraal gehouden en wat is het heerlijk om een grote keuken te hebben met een ruim keukeneiland,  dat is toch ook wel echt mijn favoriete plek in huis. Doordat we een aantal muren hebben weggehaald, hebben we nu een mooie grote doorloop van eiken balken. Vanuit de keuken heb je een doorkijk naar de woonkamer en door de hal naar de eetkamer. Zo krijg je grotere ruimtes die bij elkaar betrokken zijn.

Beneden was er een ruime slaapkamer, daarvan hebben we een grote badkamer gemaakt met een grote regen/inloopdouche die je al aan kan zetten voordat je eronder staat, wat een luxe! Ook staat daar een extra groot bad en toilet. Het badmeubel kreeg een eigen ruime hoek, dan heb je lekker de ruimte als je voor de spiegel staat. De exclusieve vloertegel met spiegeldeeltjes geeft een mooi glinster effect en heeft een chique uitstraling, een echte eyecatcher dus. Het ontwerpen van het interieur en het stylen van het huis vond ik het leukst om te doen. Ik ben altijd bezig met leuke accessoires te vinden voor onze woonboerderij, daar kan ik geen genoeg van hebben. Dit jaar zijn we druk bezig geweest met de tuin en dat is ook weer een groots project. Helaas is die ook nog niet af. Volgend jaar gaan we verder en daarna is de bovenverdieping aan de beurt: die gaan we ook flink verbouwen. Het is een hoop werk om een oude woonboerderij te verbouwen maar de moeite waard. We maken er ons droomhuis van en zijn er enorm blij mee!

Wil je nog wat meer foto's zien van Isabelle en haar verbouwde woonboerderij? Volg haar dan op Instagram! @ibstyle.wonen

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.